high cisco load

Hi,

For cisco expert I need help.

We have problem which is load at our 3640 cisco is around 40-50%. The box only act as ptp router. What it confused me is, the link only 2mbps link (1xE1).

It doesnt make sense because we have other 3640 Cisco and it loaded with 3xE1 (6mbps) and only showed 10% load.

Keep in mind that our high load cisco is serving 100% game online which supposed has LOTS of small packets.

This is what it showed when I type: sh ip traf

IP statistics:
Rcvd: 1647531655 total, 148881760 local destination
11 format errors, 291 checksum errors, 2448624 bad hop count
14359931 unknown protocol, 56 not a gateway
0 security failures, 0 bad options, 22 with options
Opts: 0 end, 22 nop, 0 basic security, 0 loose source route
0 timestamp, 0 extended security, 22 record route
0 stream ID, 0 strict source route, 0 alert, 0 cipso, 0 ump
0 other
Frags: 573 reassembled, 238 timeouts, 1 couldn’t reassemble
1606 fragmented, 0 couldn’t fragment
Bcast: 136868157 received, 113 sent
Mcast: 0 received, 0 sent
Sent: 14769179 generated, 2888074547 forwarded
Drop: 6792815 encapsulation failed, 971 unresolved, 0 no adjacency
134 no route, 0 unicast RPF, 2420 forced drop
Drop: 0 packets with source IP address zero

ICMP statistics:
Rcvd: 1 format errors, 2 checksum errors, 19181 redirects, 14525 unreachable
6122497 echo, 2068 echo reply, 0 mask requests, 0 mask replies, 14 quenc
h
0 parameter, 0 timestamp, 0 info request, 15 other
0 irdp solicitations, 0 irdp advertisements
Sent: 3060 redirects, 138499 unreachable, 2080 echo, 6122465 echo reply
0 mask requests, 0 mask replies, 0 quench, 0 timestamp
0 info reply, 2446662 time exceeded, 0 parameter problem
0 irdp solicitations, 0 irdp advertisements

UDP statistics:
Rcvd: 124494802 total, 478 checksum errors, 121008514 no port
Sent: 3484954 total, 0 forwarded broadcasts

TCP statistics:
Rcvd: 3866529 total, 140 checksum errors, 21153 no port
Sent: 2570419 total
ARP statistics:
Rcvd: 4816991 requests, 23831 replies, 49 reverse, 0 other
Sent: 5086417 requests, 2513438 replies (5594 proxy), 0 reverse

do you have any clue what happened? lots of errors in it.


-mnet

Post your routing table…

errors make me think bad cables, but not sure