access denied error

I installed LinkPlanner on my new computer and I get an access denied error. I have installed the patch for 4.3.10 and still no help. I have tried uninstalling and installing to a differnet directory, no help. I have attached the message.

Hi,

If LINKPlanner crashes before the application has been configured correctly then it tries to write a log file to the program files directory, which is not allowed on recent versions of Windows. This is the reason for the access denied error. However, this isn't the reason that LINKPlanner is crashing. To see the real error try the following steps:

  • Open a command window (click - Start -> Run and enter "cmd" in the "Open" box)
  • Open Explorer and navigate to the folder where LINKPlanner is installed - e.g. "C:\Program Files\Cambium Networks\LINKPlanner"
  • Drag and drop the file "LinkPlannerConsole.exe" from Explorer into the command window and hit return

LINKPlanner should then attempt to start and any error will be dumped into the command window. Can you send the result to linkplanner.ptp@cambiumnetworks.com and we'll investigate the cause of the error.

Thanks,


Andy

Here is the info from Cmd Prompt:

C:\Users\jcox>"C:\Program Files\Cambium Networks\LINKPlanner\LinkPlannerConsole.exe"
WARNING Failed to find link_planner/ge_shut_off_date in config file
WARNING Using default for link_planner/ge_shut_off_date: 2015-12-12 00:00:00
WARNING Failed to find link_planner_beta/latest_version in config file
WARNING Failed to find link_planner_beta/download_url in config file
WARNING Failed to find news/url in config file
WARNING Failed to find icon_url/url in config file
WARNING Using default for icon_url/url: http://linkplanner.cambiumnetworks.com/lp_icons
WARNING Failed to find 4.3.10/url in config file
WARNING Failed to find 4.3.10/timestamp in config file
Traceback (most recent call last):
  File "run.py", line 57, in <module>
  File "run.py", line 42, in main
  File "link_planner\wxapp\link_planner_application.pyc", line 114, in main
  File "link_planner\wxapp\application_win32.pyc", line 176, in create_application
  File "link_planner\wxapp\application_win32.pyc", line 118, in _create_application
  File "link_planner\wxapp\application_win32.pyc", line 62, in __init__
  File "c:\linkplanner\buildslave\windows\build\dist\wxPython-2.8.12.1-py2.7-win32.egg\wx\_core.py", line 7981, in __init__
  File "c:\linkplanner\buildslave\windows\build\dist\wxPython-2.8.12.1-py2.7-win32.egg\wx\_core.py", line 7555, in _BootstrapApp
  File "link_planner\wxapp\application_base.pyc", line 40, in OnInit
  File "link_planner\wxapp\application_win32.pyc", line 76, in create_main_frame
  File "link_planner\wxapp\main_frame.pyc", line 38, in <module>
  File "link_planner\wxapp\statusbar.pyc", line 10, in <module>
  File "link_planner\wxapp\background_task_dialog.pyc", line 21, in <module>
  File "link_planner\wxapp\rules_panel.pyc", line 19, in <module>
  File "link_planner\wxapp\rule_dialog.pyc", line 21, in <module>
  File "link_planner\wxapp\link_panel.pyc", line 23, in <module>
  File "link_planner\wxapp\path_visualisation.pyc", line 23, in <module>
  File "link_planner\wxapp\plot_panel.pyc", line 20, in <module>
  File "link_planner\utils\font_manager.pyc", line 72, in do_init
  File "matplotlib\font_manager.pyc", line 1343, in _rebuild
  File "matplotlib\font_manager.pyc", line 939, in pickle_dump
IOError: [Errno 13] Permission denied: 'C:\\Users\\jcox\\.matplotlib\\fontList.cache'

For some reason one of the cache files that LINKPlanner uses does not have the correct permissions. To fix this:

  • Open Explorer and navigate to¬†C:\Users\jcox\.matplotlib
    • You may need to display¬†hidden files and folders
  • Delete the "fontList.cache"¬†file
  • Start LINKPlanner

The cache file will be recreated when LINKPlanner starts and it should then have the correct permissions.

2 Likes

Thank You! That fixed it!

Hola, tengo el mismo problema. Hice lo mencionado y me tira lo siguiente:

C:\Program Files (x86)\Cambium Networks\LINKPlanner>"C:\Program Files (x86)\Camb
ium Networks\LINKPlanner\LinkPlannerConsole.exe"
WARNING Failed to find link_planner/ge_shut_off_date in config file
WARNING Using default for link_planner/ge_shut_off_date: 2015-12-12 00:00:00
WARNING Failed to find link_planner_beta/latest_version in config file
WARNING Failed to find link_planner_beta/download_url in config file
WARNING Failed to find news/url in config file
WARNING Failed to find icon_url/url in config file
WARNING Using default for icon_url/url: http://linkplanner.cambiumnetworks.com/l
p_icons
WARNING Failed to find 5.0.0/url in config file
WARNING Failed to find 5.0.0/timestamp in config file
WARNING Failed to find g_map/base_url in config file
WARNING Using default for g_map/base_url: http://linkplanner.cambiumnetworks.com
/maps/
WARNING Failed to find help/base_url in config file
WARNING Using default for help/base_url: http://linkplanner.cambiumnetworks.com/
doc/
WARNING Failed to find names/max_distance_km in config file
WARNING Using default for names/max_distance_km: 1000
Traceback (most recent call last):
File "link_planner\wxapp\application_base.pyc", line 64, in OnInit

File "link_planner\wxapp\application_win32.pyc", line 77, in create_main_frame


File "link_planner\wxapp\main_frame.pyc", line 42, in <module>
‚ėļ
File "link_planner\wxapp\statusbar.pyc", line 8, in <module>
Status bar for the MainFrame class.
File "link_planner\wxapp\wx_pubsub.pyc", line 4, in <module>

File "link_planner\wxapp\pubsub.pyc", line 5, in <module>

ImportError: No module named pubsub
OnInit returned false, exiting...

Hi,

You need to do a clean install of LINKPlanner - see http://community.cambiumnetworks.com/t5/LINKPlanner/LINKPlanner-5-0-0-fails-to-start/td-p/105110.

Thanks,


Andy

Gracias, solucionado

LinkPlanner.exe.log

Ola, estou tentando baixar o LinkPlanner 5.6.0 mas aparece esse problema, o que devo fazer para solucioná-lo…? Grato desde já!

Hi,

If you run ‚Äúc:\Program Files\Cambium Networks\LINKPlanner\LinkPlannerConsole.exe‚ÄĚ in a cmd window what do you see in the output? Some of the warnings are expected.

Thanks,

Andy

Al ejecutar LinkplannerConsole.exe, se cierra r√°pidamente la ventana del CMD, todo funcionaba bien hasta que actualice linkplanner a la version 5.6.0 en windows 7 x 64

Hi,

Windows 7 has been obsolete for some time now, so we no longer support it. However, this may work:

  • Open Explorer and navigate to the LINKPlanner installation directory (the default is C:\Program Files\Cambium Networks\LINKPlanner)
  • Delete MPR.dll and MSWSOCK.dll
    • Note that you will need administrator privileges on the computer to do this

Thanks,

Andy

2 Likes

Funciono perfecto en mi viejo windows 7 x 64 con esta recomendacion, muchas gracias, saludos desde MX

Gracias, funcionó en w7.

Thanks, now it is working!!